Arduino

Arduino és una plataforma electrònica de codi obert basada en maquinari i programari fàcils d’utilitzar. Les plaques Arduino són capaces de llegir entrades (llum en un sensor, un dit en un botó o un missatge de Twitter) i convertir-lo en una sortida: activar un motor, encendre un LED, publicar alguna cosa en línia. Podeu dir a la vostra placa què ha de fer enviant un conjunt d’instruccions al microcontrolador de la placa. Per fer-ho, utilitzeu el llenguatge de programació Arduino (basat en cablejat) i el programari Arduino (IDE), basat en processament.

Al llarg dels anys, Arduino ha estat el cervell de milers de projectes, des d’objectes quotidians fins a instruments científics complexos. Una comunitat mundial de creadors (estudiants, aficionats, artistes, programadors i professionals) s’ha reunit al voltant d’aquesta plataforma de codi obert, les seves contribucions s’han sumat a una quantitat increïble de coneixement accessible que pot ser de gran ajuda tant per a novells com per a experts.

Arduino va néixer a l’Institut de Disseny d’Interacció d’Ivrea com una eina fàcil per al prototipatge ràpid, dirigida a estudiants sense formació en electrònica i programació. Tan aviat com va arribar a una comunitat més àmplia, la placa Arduino va començar a canviar per adaptar-se a noves necessitats i reptes, diferenciant la seva oferta des de simples plaques de 8 bits fins a productes per a aplicacions IoT, wearables, impressió 3D i entorns incrustats.

Gràcies a la seva experiència d’usuari senzilla i accessible, Arduino s’ha utilitzat en milers de projectes i aplicacions diferents. El programari Arduino és fàcil d’utilitzar per a principiants, però prou flexible per a usuaris avançats. Funciona a Mac, Windows i Linux. Professors i estudiants l’utilitzen per construir instruments científics de baix cost, per demostrar principis de química i física o per iniciar-se en la programació i la robòtica. Dissenyadors i arquitectes construeixen prototips interactius, músics i artistes l’utilitzen per a instal·lacions i per experimentar amb nous instruments musicals. Els makers, per descomptat, l’utilitzen per construir molts dels projectes exposats a la Maker Faire, per exemple. Arduino és una eina clau per aprendre coses noves. Qualsevol persona (nens, aficionats, artistes, programadors) pot començar a jugar només seguint les instruccions pas a pas d’un kit o compartint idees en línia amb altres membres de la comunitat Arduino.

Hi ha molts altres microcontroladors i plataformes de microcontroladors disponibles per a la computació física. Parallax Basic Stamp, BX-24 de Netmedia, Phidgets, Handyboard del MIT i molts altres ofereixen una funcionalitat similar. Totes aquestes eines prenen els detalls desordenats de la programació de microcontroladors i els embolcallen en un paquet fàcil d’utilitzar. Arduino també simplifica el procés de treball amb microcontroladors, però ofereix algun avantatge per a professors, estudiants i aficionats interessats sobre altres sistemes:

  • Barat: les plaques Arduino són relativament econòmiques en comparació amb altres plataformes de microcontroladors. La versió menys costosa del mòdul Arduino es pot muntar a mà, i fins i tot els mòduls Arduino premuntats costen menys de 50 dòlars.
  • Multiplataforma: el programari Arduino (IDE) s’executa en sistemes operatius Windows, Macintosh, OSX i Linux. La majoria dels sistemes de microcontroladors es limiten a Windows.
  • Entorn de programació senzill i clar: el programari Arduino (IDE) és fàcil d’utilitzar per a principiants, però prou flexible perquè els usuaris avançats també puguin aprofitar-lo. Per als professors, es basa convenientment en l’entorn de programació de processament, de manera que els estudiants que aprenguin a programar en aquest entorn estaran familiaritzats amb el funcionament de l’IDE Arduino.
  • Programari de codi obert i extensible – El programari Arduino es publica com a eines de codi obert, disponibles per a l’extensió per programadors experimentats. El llenguatge es pot ampliar a través de biblioteques C++, i les persones que vulguin entendre els detalls tècnics poden fer el salt d’Arduino al llenguatge de programació AVR C en què es basa. De la mateixa manera, podeu afegir codi AVR-C directament als vostres programes Arduino si voleu.
  • Maquinari de codi obert i extensible – Els plànols de les plaques Arduino es publiquen sota una llicència Creative Commons, de manera que els dissenyadors de circuits experimentats poden fer la seva pròpia versió del mòdul, ampliant-lo i millorant-lo. Fins i tot usuaris relativament inexperts poden crear la versió del mòdul per entendre com funciona i estalviar diners.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Sacosta +info...
Finalitat Gestionar i moderar els seus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal +info...
Drets Accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Desplaça cap amunt