Category: General 74a trobada ScratchEd Meetup Barcelona

74a trobada ScratchEd Meetup Barcelona


14 setembre 2024

Participa en la 74a trobada ScratchEd Meetup Barcelona que farem el dissabte 14 de setembre de 10.00 h a 13.00 h al Punt Multimèdia situat a la Casa del Mig, al costat de l'estació de Sants. El Meetup és gratuït i inclou esmorzar a mig matí.

Els Meetups de l'ScratchEd són trobades mensuals informals on docents, educadors/es i formadors/es poden intercanviar idees i experiències, resoldre dubtes i, sobretot, fer xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional per a infants i joves.

En aquestes trobades parlem de com aplicar Scratch a l’aula i com a extraescolar, en quines etapes educatives, recursos metodològics, experiències, idees… però no es limita a Scratch! Posem la mirada en altres programes de codi visual per blocs, com Makeblock, o imprimir en 3D allò que programem, o com crear projectes amb RV o IA. També hi ha cabuda per a qualsevol proposta per a treballar les competències STEAM en l’entorn educatiu. Les possibilitats són infinites, els límits els posem nosaltres! 🙂

Amb tot, el que volem dir és que el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix entre tots i totes a partir dels interessos comuns, així que no hi ha dues trobades iguals!

Si no coneixes la dinàmica d’aquests meetups, normalment s’estructuren en tres parts:

  1. Comencem fent treball en xarxa i coneixent els interessos dels assistents.
  2. Plegats decidim la composició de la graella de sessions i, en grups petits en funció dels interessos, ens distribuïm en els diferents espais. Aquí apliquem la regla dels Edcamp, "vota amb els dos peus", de manera que cadascú és lliure de moure’s a un altre grup si no està sent el que esperava.
  3. Ens retrobem tots i totes per compartir els temes tractats, un bon moment per inspirar i ser inspirat: potser, llavors, descobrim un tema nou per a la següent trobada!

Què cal portar? Curiositat! Si disposes d'un ordinador portàtil o tauleta amb algun programa específic, o bé algun aparell o robot educatiu que vulguis mostrar, serà fantàstic.

Com hem indicat al principi, la trobada és gratuïta i inclou esmorzar a mig matí. Per fer una previsió de menjar, agrairem que confirmis l'assistència i que si finalment no pots venir, ens ho facis saber.

T'hi esperem!!! ✨

Casa del Mig, Carrer Muntadas 1-5
Parc de la Espanya Industrial
Barcelona, Barcelona 08014
España
932 91 42 62

Més informació

View full calendar

Desplaça cap amunt